Alles over Geniet van ’t Goede

Vragen & antwoorden

Hier vindt u de veelgestelde vragen die betrekking hebben tot de Geniet van ’t Goede campagne, de cadeaukaart en het gebruik daarvan.

Wanneer krijg ik de cadeaukaart?

Iedere deelnemer van de Postcode Loterij ontvangt tussen 27 oktober en 2 november 2023 een cadeaukaart ter waarde van € 12,50. Met deze kaart kiest u producten voor een heerlijke vegetarische maaltijd. De maaltijd staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens beter voor het klimaat. Want met een vega-diner bespaart u CO2-uitstoot. Dus verzilver uw cadeaukaart en geniet van ’t goede!

De cadeaukaart kan tot en met 19 november 2023 geactiveerd worden en tot en met 19 november 2023 is de cadeaukaart te gebruiken bij Albert Heijn en op ah.nl. Deelnemende producten zijn goed te herkennen aan het groene promotiemateriaal met het Geniet van ’t Goede logo op het schap.

Bent u na 22 oktober deelnemer geworden van de Postcode Loterij? Dan ontvangt u een al geactiveerde kaart thuis. Deze kunt u direct verzilveren bij Albert Heijn of op ah.nl.

Ik speel met meerdere loten mee, maar krijg maar 1 cadeaukaart. Waarom is dat?

Als dank voor deelname aan de Postcode Loterij krijgt iedere deelnemer één Geniet van ’t Goede cadeaukaart t.w.v. € 12,50 thuisgestuurd. De kaart is een cadeau waarmee we zoveel mogelijk deelnemers in contact willen brengen met vegetarische alternatieven en laten zien hoe makkelijk het is om vertrouwde en/of favoriete gerechten vegetarisch te maken. Er gaat geen trekking aan vooraf, het is - net als de Voordeelagenda of de natuurboekenreeks - een cadeau en daarom ontvangt iedereen die meespeelt in de Postcode Loterij één cadeaukaart, ongeacht het aantal loten.

Ik ben deelnemer maar heb geen cadeaukaart ontvangen. Wat nu?

Iedere deelnemer van de Postcode Loterij ontvangt tussen 27 oktober en 2 november 2023 een cadeaukaart ter waarde van € 12,50. Bent u vóór 23 oktober 2023 deelnemer geworden en heeft u na 2 november 2023 nog geen cadeaukaart ontvangen, neem dan contact op met onze Ledenservice.

Bent u na 22 oktober deelnemer geworden van de Postcode Loterij? Dan ontvangt u een al geactiveerde kaart thuis. Deze kunt u direct verzilveren bij Albert Heijn of op ah.nl.

Als ik nu alsnog deelnemer word van de Postcode Loterij, kan ik dan nog een cadeaukaart krijgen?

Ja, als u zich na 22 oktober en vóór 19 november 2023 aanmeldt als deelnemer van de Postcode Loterij ontvangt u een geactiveerde cadeaukaart per post. Daarbij maakt u samen met uw buren tot het einde van het jaar elke week kans op € 1 MILJOEN. Bovendien valt op 1 januari de grootste PostcodeKanjer ooit van maar liefst € 58,9 MILJOEN.

Hoe activeer ik de cadeaukaart?

Het activeren van de ‘Geniet van ’t Goede’-cadeaukaart kan via postcodeloterij.nl/geniet. Activeren kan tot en met zondag 19 november 2023. Inwisselen kan tot en met zondag 19 november 2023.

 1. Ga naar postcodeloterij.nl/geniet.
 2. Vul de laatste 8 cijfers van de code in die op de achterzijde van uw cadeaukaart staat.
 3. Vul de laatste 3 cijfers van uw rekeningnummer in.
 4. Zet eventueel Postcode Loterij Plus of Premium aan.
 5. Vul eventueel uw e-mailadres en telefoonnummer in.
 6. De kaart is nu geactiveerd.
Hoe lang is de cadeaukaart geldig?

De geactiveerde cadeaukaart is geldig tot en met zondag 19 november 2023. De cadeaukaart kan tot en met zondag 19 november 2023 geactiveerd worden via postcodeloterij.nl/geniet.

Wat kan ik met de cadeaukaart doen?

Met de cadeaukaart kiest u producten voor een heerlijke vegetarische maaltijd bij Albert Heijn in Nederland (m.u.v. AH to go) en op ah.nl.

De ruim 900 deelnemende producten zijn goed te herkennen aan het groene promotiemateriaal met het Geniet van ’t Goede logo op het schap. De recepten zijn terug te vinden op postcodeloterij.nl/geniet en ah.nl.

Dit jaar bieden we daarnaast ook de ‘Kies&Mix’-optie aan. Dit zijn 6 actieproducten die u mee kunt nemen voor maar € 12,50. Zo levert uw cadeaukaart extra veel voordeel op. Elke week zijn er 12 producten die meedoen. Welke producten er in de selectie zitten verschilt per week en kunt u zien in de Albert Heijn Bonus folder en op ah.nl. Om gebruik te kunnen maken van de ‘Kies&Mix’-optie dient u uw AH Bonuskaart te scannen bij het afrekenen.

Op mijn cadeaukaart staat een pincode. Wat kan ik met deze pincode?

Deze code hoeft u alleen te gebruiken wanneer u boodschappen bestelt op ah.nl of in de AH app.

Kan ik mijn boodschappen online bestellen met de cadeaukaart?

Ja, dat is mogelijk, Wanneer u online boodschappen bestelt bij Albert Heijn geldt een minimaal bedrag van € 50,- en betaalt u bezorgkosten vanaf € 1,95. Het is ook mogelijk om de cadeaukaart te gebruiken in de winkels van Albert Heijn in Nederland, m.u.v. AH to go. De leverdatum van uw bestelling moet plaatsvinden tijdens de actieperiode (30 oktober tot en met 19 november).

Hoe kan ik de Geniet van ’t Goede cadeaukaart besteden op ah.nl of in de AH app?

U kunt het deelnemende assortiment bekijken via ah.nl/genietvantgoede en toevoegen aan uw winkelmandje.

Voor online bestellen is een account nodig op ah.nl. Deze kan aangemaakt worden op ah.nl/mijn/inschrijven/bestellen.

 1. Wanneer u een bestelling doet wordt - gedurende de periode van de actie Geniet van ‘t Goede - de optie gegeven om een cadeaukaart toe te voegen.
 2. Voor het toevoegen van de cadeaukaart moet het unieke kaartnummer en het pinnummer ingevuld worden. Deze staan vermeld op de achterkant van de cadeaukaart.
 3. Na het toevoegen wordt berekend welk deel van het totale bestelbedrag u kunt afrekenen met de cadeaukaart. Dit gebeurt op basis van: de deelnemende producten, de actuele prijzen (op moment van levering van de bestelling) en het beschikbare saldo op de cadeaukaart.
 4. Na het voltooien van de bestelling wordt het bedrag op de cadeaukaart gereserveerd. Dit bedrag is nu niet meer te besteden met de cadeaukaart. Het berekende bedrag wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag van de bestelling. Het resterende bedrag moet op andere wijze worden voldaan, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Wanneer u online boodschappen bestelt bij Albert Heijn geldt een minimaal bedrag van € 50,- en betaalt u bezorgkosten vanaf € 1,95. Het is ook mogelijk om de cadeaukaart te gebruiken in de winkels van Albert Heijn in Nederland, m.u.v. AH to go.

Na aflevering van de bestelling wordt het bedrag van de cadeaukaart afgeschreven. Wanneer er een product dat bij de actie hoort, niet op correcte wijze ontvangen wordt dan gelden de algemene voorwaarden van ah.nl op de afhandeling van een melding. Een eventueel retourbedrag wordt dus niet opnieuw aan de cadeaukaart toegekend, maar direct met de klant verrekend. Wanneer een bestelling wordt gewijzigd:

 • Wordt bij de stap om te voltooien opnieuw een berekening gemaakt voor de bestelling.
 • Het bedrag dat aan de cadeaukaart wordt toegekend kan hierdoor wijzigen.
 • Er wordt een nieuwe reservering geplaatst op de cadeaukaart met het nieuwe bedrag
 • In het geval van een hoger bedrag komt er een hogere reservering op de cadeaukaart waardoor het saldo lager wordt.

Indien de reservering van het bedrag niet lukt voor de ingevoerde cadeaukaart wordt hiervan een melding gegeven. Er kan dan gekozen worden om het opnieuw te proberen of de kaart te verwijderen alvorens de bestelling afgerond kan worden.

Het is niet mogelijk om meer dan 1 cadeaukaart te gebruiken per bestelling.

De leverdatum van uw bestelling moet plaatsvinden tijdens de actieperiode (30 oktober tot en met 19 november).

Meer over online bestellen.
Hoe maak ik kans op 1 jaar lang gratis boodschappen t.w.v. € 6.000,- samen met mijn buren?

Om het 10e jaar van de campagne te vieren verloten we een mooie prijs. Iedereen die in november meespeelt in de Postcode Loterij maakt kans op 1 jaar gratis boodschappen t.w.v. € 6.000,-. Deze prijs volgt uit de reguliere trekking van november, bekendmaking op 1 december op postcodeloterij.nl/uitslagen. Informatie over meespelen in de Postcode Loterij, prijzen, deelnemersreglement, trekkingsdata, uitslagen en de actievoorwaarden vindt u op postcodeloterij.nl/voorwaarden.

Hoe weet ik hoeveel saldo ik nog op mijn cadeaukaart heb?

Het saldo op de Geniet van ’t Goede cadeaukaart is te controleren op de website: postcodeloterij.nl/geniet (bekijk uw saldo). Na betaling met de cadeaukaart wordt het resterende saldo op de Albert Heijn-kassabon vermeld. Op de kassabon wordt aangegeven welke artikelen zijn betaald met de cadeaukaart en wat het totaalbedrag hiervan is.

Waarom is er dit jaar geen optie om een brievenbuspakket toegestuurd te krijgen?

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van het land en bijna iedereen heeft wel een Albert Heijn in de buurt. Daarnaast is het vanaf 2022 mogelijk online te bestellen op ah.nl en in de AH app. Voor deelnemers bij wie dit niet het geval is wordt er een passend alternatief aangeboden. Neem hiervoor contact op met onze onze Ledenservice.

Er is geen Albert Heijn bij mij in de buurt. Wat nu?

Mocht er geen Albert Heijn bij u in de buurt zitten of heeft u geen mogelijkheid om de kaart te besteden. Neem contact op met onze Ledenservice.

Waarom is er dit jaar geen Geniet van ’t Goede ‘box vol voordeel’?

Dit jaar bieden we de ‘Kies&Mix’-optie aan. Dit zijn 6 actieproducten die u mee kunt nemen voor € 12,50. Elke week zijn er 12 vegetarische producten die meedoen. Hiervan kunt u er 6 meenemen voor maar € 12,50. Zo houden we het aanbod divers en zijn er meer mogelijkheden om uw favoriete producten te kiezen. Welke producten er in de selectie zitten verschilt per week en kunt u zien in de Albert Heijn Bonus folder en op ah.nl/genietvanhetgoede/kiesenmix. Om gebruik te kunnen maken van de ‘Kies&Mix’-optie dient u uw AH Bonuskaart te scannen bij het afrekenen.

Mag ik mijn cadeaukaart ook aan iemand anders geven? Of doneren aan bijvoorbeeld de Voedselbank?

Wij moedigen dit soort initiatieven alleen maar aan. Deelnemers die de cadeaukaart hebben ontvangen, kunnen deze online activeren. De geactiveerde cadeaukaart kan vervolgens worden gedoneerd aan een persoon of organisatie naar keuze. U kunt slechts 1 cadeaukaart per bestelling op ah.nl verzilveren.

Krijg ik dit jaar geen receptenboekje thuisgestuurd?

Dit jaar is er voor gekozen de recepten digitaal aan te bieden op postcodeloterij.nl/geniet en ah.nl. Daarnaast zijn er in de Albert Heijn winkels receptkaarten te vinden.

Kan ik met de cadeaukaart alle ingrediënten van een recept kopen?

Niet alle producten die gebruikt worden in de Geniet van ’t Goede recepten kunt u kopen met de cadeaukaart. Basis ingrediënten zoals olie doen niet mee aan de campagne. Daarnaast is voor het gemak van de klant gekozen om bepaalde schappen en productgroepen mee te laten doen aan de campagne in plaats van individuele producten.

Kan ik ergens een lijst vinden met ingrediënten en producten die ik met de Geniet van ’t Goede cadeaukaart bij Albert Heijn kan halen?

Een overzicht van alle deelnemende producten is te vinden op ah.nl.

Ik woon in het buitenland. Kan ik gebruikmaken van deze actie?

Helaas is het alleen mogelijk om de Geniet van ’t Goede cadeaukaart te besteden in winkels van Albert Heijn in Nederland, op ah.nl of in de Nederlandse AH app. Wanneer u niet in Nederland woont kunt contact opnemen met onze ledenservice, dan wordt er gezocht naar een passend alternatief. Het telefoonnummer van onze ledenservice is: 088 020 10 10.

Staat uw vraag er niet bij?

Als uw vraag er niet bij staat of niet is beantwoord, kunt u contact opnemen met onze ledenservice. U heeft binnen enkele uren antwoord op uw vraag.

Neem contact met ons op