Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

  • Voor 4 personen
  • 30 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen (zak)
  • 500 g boerenkool
  • 250 g vegetarische rookworst (Unox)
  • 50 g margerine
  • 250 g vegan geroockte speckjes (De Vegetarische Slager)
  • 24 g mix voor jus met uitjes (Knorr)
  • pureestamper
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
  2. Bereid ondertussen de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de speckjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.
  3. Voeg 250 ml water en de jusmix toe aan het achtergebleven bakvet en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
  4. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Schep de helft van de speckjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de rest van de gebakken speckjes, de jus en rookworst.

Variatietip

Lekker met mosterd.

Voedingswaarden

  • 590 kcal
  • 26 g eiwit
  • 26 g vet, waarvan 8 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers
  • 3.6 g zout
  • 12 g vezels

Bevat gluten. Kan lactose bevatten.

Populaire recepten