Voor 4 personen | 🕘 20 minuten bereiden
Tandoori met kipstuckjes en rijst
Ingrediënten
- 478 g Indiase kip tandoori (familieverpakking, Knorr Wereldgerechten)
- 4 el zonnebloemolie
- 320 g vegan kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
- 2 komkommers
- 350 g magere yoghurt
- 150 g peen julienne
- 200 g crème fraîche
Ingrediënten kopen
Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.
Bereiding
- Meng de specerijenmix uit het pak Wereldgerechten samen met 3 el olie schep om met de vegetarische kipstuckjes. Laat staan tot gebruik.
- Kook de rijstmix uit het pak in 14 min. gaar en giet af.
- Rasp ondertussen de komkommer grof en laat uitlekken in een vergiet. Meng de yoghurt met de raita-sausmix uit het pak en schep om met de geraspte komkommer en peen julienne. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie in een hapjespan en het bak de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 500 ml water en de sausmix uit het pak toe, roer door en breng aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken.
- Voeg de crème fraîche toe en warm 1 min. mee. Serveer de rijst met de tandoori en de raita.
Voedingswaarden
- 850 kcal
- 35 g eiwit
- 35 g vet, waarvan 13 g verzadigd .
- 97 g koolhydraten, waarvan 13 g suikers
- 4,4 g zout -11 g vezels