tandori

Voor 4 personen | 🕘 20 minuten bereiden

Tandoori met kipstuckjes en rijst

Ingrediënten

  • 478 g Indiase kip tandoori (familieverpakking, Knorr Wereldgerechten)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 320 g vegan kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
  • 2 komkommers
  • 350 g magere yoghurt
  • 150 g peen julienne
  • 200 g crème fraîche

Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Meng de specerijenmix uit het pak Wereldgerechten samen met 3 el olie schep om met de vegetarische kipstuckjes. Laat staan tot gebruik.
  2. Kook de rijstmix uit het pak in 14 min. gaar en giet af.
  3. Rasp ondertussen de komkommer grof en laat uitlekken in een vergiet. Meng de yoghurt met de raita-sausmix uit het pak en schep om met de geraspte komkommer en peen julienne. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en het bak de kipstuckjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 500 ml water en de sausmix uit het pak toe, roer door en breng aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken.
  5. Voeg de crème fraîche toe en warm 1 min. mee. Serveer de rijst met de tandoori en de raita.

Voedingswaarden

  • 850 kcal
  • 35 g eiwit
  • 35 g vet, waarvan 13 g verzadigd .
  • 97 g koolhydraten, waarvan 13 g suikers
  • 4,4 g zout -11 g vezels

Bevat gluten en lactose

Populaire recepten