Prei-ovenschotel met speckjes

  • Voor 4 personen
  • 60 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen (zak)
  • 2 preien
  • 12,5 g versie bieslook (bakje 25 g)
  • 4 el milde olijfolie (fles 1 liter)
  • 450 g fijne tuinerwten (zak, diepvries)
  • 2 tl kerriepoeder gemalen (potje 49 g)
  • 100 g zuivelspread (bakje 200 g)
  • 125 g vegan spekreepjes (schaal, De Vegetarische Slager)
  • 150 g geraspte pittige kaas 45+ (zak 20 g, De Zaanse Hoeve)
  • Pureestamper, (ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de preien in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn.
  2. Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de preiringen ca. 7 min. Voeg na 4 min. de tuinerwten en kerriepoeder toe, schep af en toe om. Voeg de zuivelspread toe aan de groenten en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de speckjes in 5 min. knapperig, schep af en toe om. Voeg de gebakken speckjes toe aan het groentemengsel.
  4. Giet de aardappelen af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht en de fijngesneden bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

Voedingswaarden

  • 675 kcal
  • 32 g eiwit
  • 31 g vet, waarvan 13 g verzadigd
  • 59 g koolhydraten, waarvan 11 g suikers
  • 760 mg zout
  • 16 g vezels

Bevat gluten.

Populaire recepten