Lasagne met rul gehackt

  • Voor 4 personen
  • 60 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 2 el olijfolie mild (fles 1 liter)
  • 200 g vegan rul gehackt (schaal, De Vegetarische Slager)
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden (zak)
  • 365 g wereldgerechten Italiaanse lasagne bolognese (pak, Knorr)
  • 500 ml halfvolle melk (pak, De Zaanse Hoeve)
  • 75 g belegen 48+ kaas (stuk 957 g, De Zaanse Hoeve)
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 2 tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en het bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en de tomatenblokjes toe en bak 3 min.
  2. Breng ondertussen de sausmix uit het pak wereldgerechten samen met de melk en 500 ml water in een steelpan aan de kook. Laat ca. 3 min. op laag vuur koken. Meng de saus door de groente, breng op smaak met peper en neem de pan van het vuur.
  3. Rasp de kaas. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen uit het pak, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de geraspte kaas. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en kaas.
  4. Snijd de rest van de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Voedingswaarden

  • 600 kcal
  • 31 g eiwit
  • 19 g vet, waarvan 9 g verz.
  • 71 g koolhydraten, waarvan 16 g suikers
  • 3.6 g zout
  • 10 g vezels

Bevat gluten en lactose.

Populaire recepten