Burrito’s met kipstuckjes

  • Voor 4 personen
  • 50 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 1 zak paprikamix
  • 2 tomaten
  • 160 g kipstuckjes (schaal, De Vegetarische Slager)
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g kidneybonen
  • 342 g Wereldgerechten Mexicaanse burritos (pak, Knorr)
  • 100 g crème fraîche
  • 80 g geraspte cheddar
  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de vegan kipstuckjes grof.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vegan kipstuckjes en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en de helft van de tomaten toe aan de kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de burrito kruidenmix toe en verwarm 1 min. mee.
  3. Meng ondertussen de burritosausmix met de crème fraîche en 3 el water. Besmeer de burritowraps aan 1 kant met de saus en verdeel het groentemengsel erover. Rol op en leg strak naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 10 min. in de oven. Verdeel de rest van de tomatenblokjes erover en serveer.

Variatietip

Liever vegan? Gebruikt dan vegan haver crème fraîche en plantaardige rasp cheddar.

Voedingswaarden

  • 630 kcal
  • 26 g eiwit
  • 30 g vet, waarvan 11 g verz.
  • 58 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers
  • 3.3 g zout
  • 12 g vezels

Bevat gluten en lactose.

Populaire recepten