Pasta met tomatensaus en vega balletjes

  • Voor 4 personen
  • 20 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 300 g tomato penne (zak, Knorr)
  • 400 g champignons (schaal)
  • 250 g cherrytomaten (schaal)
  • 4 el olijfolie mild (fles 1 liter)
  • 61 g maaltijdmix macaroni (pakje, Knorr)
  • 340 g vegetarische gehacktballetjes (schaal 170 g, De Vegetarische Slager)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. Voeg de mix voor macaroni en 150 ml water toe, breng al roerend aan de kook en laat 3-4 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehacktballetjes in 7 min. bruin.
  4. Giet de penne af en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Verdeel over diepe borden en verdeel de vegetarische gehacktballetjes erover. Garneer de pasta met de rest van het basilicum.

Variatietip

Lekker met basilicum.

Voedingswaarden

  • 635 kcal
  • 31 g eiwit
  • 24 g vet, waarvan 4 g verz.
  • 69 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers
  • 3,6 g zout
  • 10 g vezels

Bevat gluten en lactose.

Populaire recepten