Rijstbowl met falafel, avocado en chilimayo

  • Voor 4 personen
  • 15 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 300 g witte snelkookrijst (pak 400 g)
  • 1 komkommer
  • 200 g radijs (zakje)
  • 1 avocado
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g vegan falafel (schaal 200 g)
  • 3 el vegan mayo (potje 280 ml, Hellmann’s)
  • 1½ el woksaus sweet Chili (flesje 175 ml, Conimex)
  • 100 g jonge bladsla met veldsla (zak)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet en laat staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Meng de mayo met de woksaus.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel in componenten de sla, komkommer, radijs, avocado en falafel erover. Besprenkel met de chili-mayosaus.

Voedingswaarden

  • 750 kcal
  • 17 g eiwit
  • 35 g vet, waarvan 4 g verz.
  • 86 g koolhydraten, waarvan 11 g suikers
  • 1.7 g zout
  • 12 g vezels

Lactosevrij. Bevat gluten.

Populaire recepten