Romige spaghetti met bloemkoolsaus en spinazie

  • Voor 4 personen
  • 20 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 39 g mix voor romige tagliatelle (zak, Knorr)
  • 300 ml volle melk
  • 75 g rookamandelen
  • 1 citroen
  • 200 g spinazie
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de sausmix, melk en 150 ml water toe, roer door en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Hak ondertussen de amandelen grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.
  4. Giet de pasta af. Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer de citroenrasp en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen.

Variatietip

In plaats van amandelen kun je ook geroockte speckjes (Vegetarische Slager) bakken en erdoor scheppen.

Voedingswaarden

  • 515 kcal
  • 23 g eiwit
  • 17 g vet, waarvan 4 g verz.
  • 62 g koolhydraten, waarvan 10 g suikers
  • 1.7 g zout
  • 11 g vezels

Bevat gluten en lactose

Populaire recepten