Nasi met omelet en pindasaus

  • Voor 4 personen
  • 15 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst (zak 1 kilo)
  • 2 el arachideolie
  • 900 g nasigroente (zak 450 g)
  • 20 g nasi kruidenmix (zakje, Conimex)
  • 2 tl sambal oelek (potje 200 g, Conimex)
  • 4 witte scharreleieren (doos 10 stuks)
  • 400 g milde pindasaus kant & klaar (pot, Conimex)
  • 50 g ongezouten pinda’s (zak 250 g)
  • 75 g cassavekroepoek (zak, Conimex)
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Kook de rijst 8 min., giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

Variatietip

Vervang de pinda’s door 1 schaal vegan kipstuckjes (160 g, De Vegetarische Slager).

Voedingswaarden

  • 900 kcal
  • 24 g eiwit
  • 38 g vet, waarvan 7 g verz.
  • 109 g koolhydraten, waarvan 33 g suikers
  • 3 g zout
  • 14 g vezels

Bevat gluten, kan lactose bevatten.

Populaire recepten