Vegan worstjes met roomsaus, geroosterde aardappel en courgette

  • Voor 4 personen
  • 60 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen (schoongeboend)
  • 6 el milde olijfolie
  • 2 courgettes
  • 15 g bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 1 el natuurazijn
  • 320 g vegan little willies (De Vegetarische Slager)
  • 45 g basilicumroomsaus (Knorr)
  • bakpapier
Ingrediënten kopen

Koop de meeste ingrediënten voor dit recept met uw cadeaukaart op ah.nl of in de AH app.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en meng met 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 35 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de courgettes met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de bieslook en knoflook fijn. Meng 2 el olie met de azijn, knoflook, 2/3 van de bieslook, peper en eventueel zout en meng met de courgette. Laat staan tot gebruik.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de little willies 4-5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Bereid ondertussen de basilicumroomsaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de rest van de bieslook met de geroosterde aardappelen. Serveer de aardappelen met de little willies en courgettesalade. Serveer de roomsaus apart erbij.

Voedingswaarden

  • 675 kcal
  • 19 g eiwit
  • 36 g vet, waarvan 6 g verz.
  • 62 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers
  • 1.5 g zout
  • 14 g vezels

Bevat gluten en lactose.

Populaire recepten